Szef Kuchni poleca / Chefs specials

ZUPY :

SOUPS: 

 KREM SZPARAGOWY Z KAWAŁKAMI SZPARAG I MASCARPONE

ASPARAGUS CREAM WITH PIECES OF ASPARAGUS AND MASCARPONE                     

 

 

 

14,-

AKSAMITNY KREM Z JESIOTRA Z SZYJKAMI RAKOWYMI

DELICIOUS STURGEON CREAM WITH BOTTLENECK FISH CANCER 

16,-


     

II DANIA:

MAIN COURSES: 

 

SKOKI Z KRÓLIKA W SOSIE ŚMIETANOWYM                                       

Serwowane z kopytkami i buraczkami zasmażanymi

                                      

RABBIT IN CREAM SAUCE

Served with dumplings and beetroots   

 

 

 

 

 39,-

SOCZYSTE ROLADKI Z KURCZAKA ZE SZPARAGAMI I CUKINIĄ    

Serwowane z pieczonymi ziemniakami i bukietem surówek

CHICKEN BREAST ROULADE WITH ASPARAGUS AND CURGETTE

Served with baked potatoes and salad

37,-

    

 

WIELKOPOLSKA PERLICZKA PIECZONA

Serwowana z pyzami, modrą kapustą i konfiturą z czerwonej cebuli

WIELKOPOLSKA GUINEA FOWL 

served with dumplings, red cabbage and red onion jam

56,-

PIERŚ Z KURCZAKA NADZIANA RUKOLĄ I KOZIM SEREM OTULONA SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 

Serwowana z ziemniakami pieczonymi i bukietem surówek

                             

CHICKEN BREAST FILLED WITH ARUGULA, GOAT CHEESE WITH PARMA HAM 

Served with baked potatoes and salads

36,-

DANIA DZIECIĘCE :

ESPECIALLY FOR KIDS:

 

FILECIKI Z KURCZĘCIA PANIEROWANE

Serwowane z frytkami

 

CHICKEN BREAST FRIED 

Served with chips

 

16,-