Szef Kuchni poleca / Chefs specials

ZUPY :

SOUPS: 

 KREM SZPARAGOWY Z GRZANKAMI ZIOŁOWYMI

ASPARAGUS CREAM WITH HERB CROUTONS                      

 

 

 

12,-

AKSAMITNY KREM Z JESIOTRA Z CHRUŚCIKIEM FRANCUSKIM Z CHMURKĄ ŚMIETANKOWĄ

DELICIOUS STURGEON CREAM WITH FRENCH CADDIS AND CREAM

 

16,-


     

II DANIA:

MAIN COURSES: 

 

SKOKI Z KRÓLIKA W SOSIE ŚMIETANOWYM                                       

Serwowane z kopytkami i buraczkami zasmażanymi

                                      

RABBIT IN CREAM SAUCE

Served with dumplings and beetroots   

 

 

 

 

 39,-

PIERŚ Z KURCZAKA W MARYNACIE JOGURTOWO-POMARAŃCZOWEJ     

Serwowana z pieczonymi ziemniakami i bukietem surówek

CHICKEN BREAST SERVED WITH YOUGHURT AND ORANGE MARINATE

Served with baked potatoes and salad

32,-

WIELKOPOLSKA GĘŚ PIECZONA

Serwowana z pyzami, modrą kapustą i konfiturą z czerwonej cebuli

 

WIELKOPOLSKA ROAST GOOSE 

Served with dumplings, red cabbage and jam with red onion     

56,-

PIERŚ Z KURCZAKA GRILLOWANA W SOSIE Z MANGO                                            

serwowana z ryżem i bukietem warzyw gotowanych

 

CHICKEN BREAST GRILLED WITH MANGO SAUCE

Served with rice and steamed vegetabels

37,-

PIERŚ Z KURCZAKA NADZIANA RUKOLĄ I KOZIM SEREM OTULONA SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 

Serwowana z ziemniakami pieczonymi i bukietem surówek

                             

CHICKEN BREAST FILLED WITH ARUGULA, GOAT CHEESE WITH PARMA HAM 

Served with baked potatoes and salads

34,-

DANIA DZIECIĘCE :

ESPECIALLY FOR KIDS:

 

FILECIKI Z KURCZĘCIA PANIEROWANE

Serwowane z frytkami

 

CHICKEN BREAST FRIED 

Served with chips

 

16,-